Shakshuka mornings are the best! Ik word graag verwend met dit gerecht, het verveeld nooit. Varieer met andere ingrediënten, zoals reepjes paprika, of verse spinazie om er je eigen draai aan te geven.

 

 

 

 

 

Stap 1 : Ingrediënten

400 gr tomatenblokjes, 1 kleine gele ui, 4 eieren, 100 gr feta, 50 gr chorizo (optioneel), 10 gr bladpeterselie, zout, peper

  • Gebruik de beste ingrediënten die je kunt krijgen. Ik hou van Mutti polpa tomatenblokjes, ze zijn in mooi formaat gesneden en smaken super.

  • De chorizo in dit recept is optioneel. Hou het vooral vega als dat je voorkeur heeft.

Stap 2 : Bereiden

De truc van dit gerecht zit hem in de hoogte van het vuur onder je pan. Begin met hoog vuur en draai het naar medium voor het garen van de eieren. Een beetje geduld en oefening maken je meester.

  • Optioneel: snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze op hoog in wat olie of boter in een koekenpan.

  • Snipper de ui en bak deze op hoog vuur mee/ in wat boter of olie.

  • Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm al roerend goed door.

  • Breek een voor een de eieren op de tomaten, geef ieder ei zijn eigen plek.

  • Doe een deksel op de pan, draai het vuur medium en laat de eieren garen.

  • Verkruimel ondertussen de feta en verdeel deze over de eieren wanneer het eiwit bijna gestold is. Laat verder garen terwijl de feta smelt.

  • Hak de peterselie fijn. Check of de eieren gaar zijn. Wanneer het eiwit gestold is en het eigeel naar wens is de shakshuka klaar.

Stap 3 : Serveren

Kies mooie lage kommen of diepe borden uit om de shakshuka in te serveren.

  • Bestrooi vlak voor het serveren de gehakte peterselie erover.

  • Voeg aan tafel eventueel peper en zout toe.

  • Hou je het low carb eet het dan zo, of serveer met vers turks brood of toast.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Leave A Comment